BSc Thesis vacatures: o.a. Gezondheidszorg & Krimp en Vluchtelingenopvang

BSc Thesis vacatures: o.a. Gezondheidszorg & Krimp en Vluchtelingen opvangMocht je geïnteresseerd zijn in één van de volgende onderwerpen, dan zouden we je graag begeleiden tijdens het schrijven van je BSc Thesis. Momenteel zoeken we studenten voor de volgende onderwerpen:

Bachelor Gezondheid en Maatschappij:

  1. Verkenning van onderzoek naar initiatieven om (eerstelijns) gezondheidszorg op een nieuwe manier veilig te stellen in plattelandsgebieden, die te maken hebben bevolkingsdaling. Daarbij gaat het mij met name om ervaringen elders in Europa. Het achterliggende probleem is dat het steeds moeilijk wordt om huisartsen te vinden die zich willen vestigen in plattelandsgebieden. Ik ben betrokken bij een groep huisartsen in Nederland die nieuwe mogelijkheden willen verkennen om huisartsenzorg zo te organiseren die tegemoet komt aan de zorgvraag vanuit de bewoners maar het bieden van zorg ook aantrekkelijker maakt voor de nieuwe generatie huisartsen.
27-02-2008. Ganzedijk. Nederland. Het Oost-Groningse dorp Ganzedijk moet tegen de vlakte ivm. de leegloop. De grond wordt teruggegeven aan de natuur. Foto : Karel Zwaneveld

Foto : Karel Zwaneveld

Bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies:

  1. Verkenning van onderzoek naar de opvang van vluchtelingen in plattelandsgemeenten in de global North – beleid en beleidsargumenten om vluchtelingen (ook) op het platteland op te vangen en ervaringen ermee. Verschillen en overeenkomsten in beleid, ervaringen en doelgroepen: wat doen beleidsmakers waarom; wat werkt wel/niet en waarom; wat zijn de ervaringen van vluchtelingen.
  2. Verkenning van onderzoek naar de effecten van de komst van arbeidsmigranten naar plattelandsgebieden in Europa.
  3. Verkenning van recent onderzoek naar ‘gender and development’: trend in de laatste 5-10 jaar voor wat betreft onderzoeksvragen en resultaten, alsmede theoretische benaderingen en methodologieën.

Voor meer informatie over deze BSc Thesis onderwerpen kun je mailen naar Bettina Bock.