Boekpresentatie ‘Boeren in de Food Valley’

Voor het boek Boeren in de Food Valley sprak Janneke Blijdorp met vijftien agrariërs uit de Gelderse Vallei. Door schaalvergroting verdween de afgelopen decennia tachtig procent van de boerenbedrijven in dit gebied. De overgebleven boeren zetten in op de internationale voedselindustrie of juist op ambachtelijkheid en de lokale markt. De boeren vertellen in het boek over hun motivatie en toekomstverwachting. Vaak zijn zij al generaties lang met het gebied verbonden. Samen leveren de verhalen een verrassend divers beeld op van veerkrachtige ondernemers. Eric Veltink maakte fotoportretten van de boeren en hun bedrijf. U bent van harte welkom bij de presentatie van Boeren in de Food Valley op donderdagmiddag 24 November van 15.00 – 16.30 uur in De Schaapskooi op het erf van melkveehouder Cor den Hartog, Grote Veenderweg 10, 6741 MC Lunteren.

Programma (15.00 – 16.30 uur)

 • Ontvangst
 • Sprekers:
  • Jan Huijgen, boer Eemlandhoeve en filosoof, over het herstel van de regionale voedselcultuur
  • Jan Hartholt, voormalig manager van het cultuurprogramma van het Europese Plattelandsbeleid, gaat in op de waarde van nieuwkomers en de relatie tussen stad en platteland
 • Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de Edese wethouder Willemien Vreugdenhil (buitengebied en agrarische zaken)
 • Boekverkoop en drankje

Graag reserveren via info@uitgeverijblauwdruk.nl

BOEREN IN DE FOOD VALLEY

Tekst en samenstelling Janneke Blijdorp. Met een voorwoord van Han Wiskerke en foto’s van Eric Veltink. Paperback, 152 pag., 22×28 cm., full colour. ISBN 978-94-92474-05-6, NUR 940. Prijs € 17,50.

Te koop in de boekhandel en te bestellen bij http://www.uitgeverijblauwdruk.nl

Met portretten van Bart Boon (Eco Fields, Wekerom), Gerrit Boonzaaijer (Achterveld), Timon Brandsen (Rondeel, Barneveld), Wilco van den Broek (Otterlo), Wim en Anja van de Fliert (Het Wagensveld, Renswoude), Wim van de Fliert (Renswoude), Cor den Hartog (De Groote Veen, Lunteren), Jan van Heerikhuize (Lunteren), Chris de Jong (Lunteren), Gert van Middendorp (Barneveld), Ben Minnen (Ede), Lodewijk Pool en Floor de Kanter (De Hooilanden, Bennekom), Conny van den Top (De Valk-Lunteren), Jan Dirk Van der Voort (Remeker, Lunteren) en Henk de Vries (De Valk-Lunteren)

2 thoughts on “Boekpresentatie ‘Boeren in de Food Valley’

 1. Beste Han, de aanvangstijd is gewijzigd wegens een verandering in de agenda van de wethouder! Het programma is nu van 15.00 – 16.30 uur. Zou je dit nog aan kunnen passen in je bericht? Hartelijk dank, met vriendelijke groeten,
  Martine

Comments are closed.